Αμα έχεις τέτοιους φίλους.......  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

Ο ΘΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ

«Αβανταδόρος της δεξιάς και μέγας χαφιές»


Ο πρώην συνέταιρός του, Θ. Αναστασιάδης, περιγράφει έναν Μ. Τριανταφυλλόπουλο που παραπέμπει σε ένα μείγμα από Λι Βαν Κλιφ και Τζακ Πάλανς (διάσημους κακούς στα γουέστερν) στους πιο διεστραμμένους ρόλους τους. Ο εθνικός τηλε-δικαστής δεν είναι παρά ένας «αναξιοπρεπής», «εκδικητικός» που «θέλει ψυχίατρο», «δεν έχει φιλότιμο», «δεν έχει μπέσα».

Τον χαρακτηρίζει ως «φαινόμενο του μίσους», «είναι ό,τι χειρότερο έχει δει στη ζωή του ένας άνθρωπος».

Με δυο λόγια; «Κανείς δεν είναι πιο άθλιος από τον Μάκη».

*Χαρακτηριστικό του, η... αντικειμενική δημοσιογραφία που του υπαγόρευε να ζητά «συνεχώς να κόβονται θέματα εναντίον της κυβέρνησης» και να κάνει «όλο αβάντες στη Ν.Δ. και χτυπήματα στους άλλους». Είναι αυτό που λέμε «ψυχή τε και πνεύματι αφοσιωμένος στη Ν.Δ.».

**Κι ένα παράδειγμα από τα χείλη του πρώην συνεταίρου προς επίρρωσιν: «Ας μας πει ήταν ή δεν ήταν αυτός που δεν ήθελε με τίποτα να δημοσιευτεί το θέμα με τον Μαγγίνα;».

**Ο Μάκης είναι γεμάτος «προσόντα». Ανάμεσα σ' αυτά και η... εργατικότητά του: «Τριγυρίζει όλη μέρα στα κανάλια, δεν έχει και τι άλλο να κάνει», «στην εφημερίδα ερχόταν μία φορά την εβδομάδα κι αυτό για να πει μη βάλετε αυτό το θέμα εναντίον του τάδε υπουργού, μην βάλετε το άλλο που χαλάει την Πετραλιά».

Κοντολογίς; Είναι ένα «σαρκοβόρο θηρίο στη ζούγκλα που τρέφεται από τις σάρκες του δικού του είδους», έχει ρόλο «τηλε-ΣΔΟΕ», «τηλε-ΚΥΠ», «χαφιέ», «επαγγελματία καταδότη».

**Α, και πάντα υπεράνω... χρημάτων: «Χλιδάτος αβανταδόρος της δεξιάς», που «είδε τα λεφτά, γυάλισε το μάτι του και είπε πάμε να τα πάρουμε». «Τελευταία κάνει όλο παρέα με εφοπλιστές και επιχειρηματίες της δεξιάς». «Ο Μάκης είναι κλαμπ Εκάλης ο άνθρωπος», αφού «ανακάλυψε ξαφνικά την "Τόλμη και γοητεία"».

*Πώς λέμε, όλα τα καλά μαζί; Αυτός φαίνεται (απ' την περιγραφή του «κολλητού» του) πως είναι ο Μάκης. Κι όσα δεν είπε ο Θ. Αναστασιάδης ήρθε να τα προθέσει μόνος του στο παζλ των κομματιών που σκιαγραφούν τον (καλό) χαρακτήρα του.

Οπως; Οτι έχει στο λογαριασμό του (μόνο!!!) 500.000 ευρώ συν φυσικά τα 7 εκατ. του περίφημου «αναπτυξιακού δανείου». Οτι η Εκάλη είναι μια «φτωχή κοινότητα». Οτι είναι «μαμούθ που θα λιώσω τον ελέφαντα». Και κάτι ακόμη τελευταίοι - επίσης απ' τα δικά του χείλη: «Είμαι αδίστακτος στο να δημοσιεύω ο,τιδήποτε».

* Σιγά την είδηση, θα λέγαμε εμείς...





Ο ΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΟ

«Αδίστακτος, εγκληματίας και ψεύτης»


Επιμένοντας σε κλίμα κινηματογράφου, τα επίθετα που χρησιμοποίησε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος για να περιγράψει τον Θ. Αναστασιάδη παραπέμπουν στους άθλιους χαρακτήρες του εγχώριου βουκολικού γουέστερν του κάμπου.

Κατά τον πρώτο, ο δεύτερος σαν άλλος Σπύρος Καλογήρου έχει στο μυαλό του μονάχα μια ατάκα: «Είναι πολλά τα λεφτά Αρη»...

*Στην (κατά Τριανταφυλλόπουλο) πραγματικότητα, ο Αναστασιάδης «είναι ένας αλητάκος της δημοσιογραφίας», ένας «ανόητος», ένας «άθλιος τύπος», που «συνθηκολόγησε με την κυβέρνηση», «αναξιοπρεπής» και με παντελή έλλειψη αισθητικής.

*Ενας «μεγάλος βαρόνος, όπως ήθελε να εμφανίζεται», ή «Καίσαρας της ενημέρωσης διότι πρόκειται περί αστειότητας, αφού στην τηλεοπτική του δράση έπαιζε μόνο με ωραία κορίτσια και από πίσω ενδιαφερόταν για την ενημέρωση και το ρεπορτάζ των συναδέλφων του».

*Αλλος καλός χαρακτήρας, δηλαδή. Κι αυτός με ψυχή «διαμάντι». Και ιδού μερικά συστατικά: «Χρησιμοποιεί ανθρώπους», «τσέπωσε παρανόμως 5.000.000 ευρώ», «είναι ρουφιάνος», «τυχοδιώκτης» και «ηθικός αυτουργός της απόπειρας αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου. Αυτός τον εκπαραθύρωσε με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε». Και να 'ταν μόνο αυτά...

*Είναι ένας «διπλός εγκληματίας» κι ένας «στυγνός εκμεταλλευτής». «Που υπέκλεψε το dvd και συμπαρέσυρε κι αυτή την κοπέλα στον όλεθρο και την έχωσε στη φυλακή». Είναι τόσο «αδίστακτος ψεύτης», που προδίδει «με ευκολία την οικογένεια, τους φίλους ακόμη και τα ίδια τα παιδιά του». «Μάλαμα», με δύο λόγια.

*Και για την ακρίβεια, «πλούσιο μάλαμα». Με «πόθεν έσχες» 10-15 εκατομμυρίων ευρώ (!!!), που «ζει στην Κηφισιά και τολμάει να μιλάει για την Εκάλη», που «σε ό,τι έγκλημα κάνει έχει και συνεργούς μέσα από την ίδια την εφημερίδα».

*Ο Αναστασιάδης δεν προσέθεσε πολλά στο προφίλ που του καλλιέργησε ο Τριανταφυλλόπουλος. Δύο πράγματα είπε μόνο για τον εαυτό του: Οτι είναι «ελέφαντας» και «βλαξ».

* Σκεφτείτε τι είμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που τους ακούμε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

1 γέλασαν πικρά

aporw giati asxoloumaste akoma m'ayti tin upothesi...''i vlakeia einai anikiti'' opws eipe ki enas filosofos...to prwto thema tha sunexisei na kukloforei ki o kurios-leme twra- Themos Anastasiadis tha tin vgalei kathari...tha diafimistei ki olas...A kati pou ithela na pw sxetika me to ''logiki einai..''
''H koini logiki den einai telika kai toso koini ...''
to akousa xthes kai mou fanike poli petuximeno...Xairetw...