Ηλεκτρονικό τσιγάρο!  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

3 του Ιούλη του 2008


Κοιτάω το πράσινο κουτί, το περιεργάζομαι με το απορημένο βλέμμα μικρού παιδιού.

Δεν έχουν περάσει είκοσι μέρες που έμαθα για την υπαρξή του.Έψαξα, κι έπειτα ξέχασα. Προχθές το είδα με τα μάτια μου. Το κρατούσε ένας επιβάτης στο Ελ. Βενιζέλος, όπου και εκτίω την ποινή μου. Τον ρώτησα, ήταν ανακουφισμένος.

Η δράση δε θέλει σκέψη. Πήρα σβάρνα τα φαρμακεία χθες. Στο τρίτο που μπήκα, με ρωτήσανε, αν θέλω να το παραγγείλω. Τιμή με την έκπτωση 105 euro. Ναι, αποκρίθηκα αμέσως, κι ας μην έχω μια, μιας και τα λιγοστά μου ευρώπουλα, υποσχέθηκα να τα επενδύσω στην αγορά κλιματιστικού. Σήμερα, ξύπνησα, έβαλα καφέ, έκανα μισό πακέτο τσιγάρα, αναπόλησα τη χθεσινοβραδυνή παραδοχή της συναισθηματικής μου αδυναμίας, έτσι για να γλυκάνω τις δικές μου ενοχές, και πήγα στο φαρμακείο. Το πράσινο κουτί είναι δικό μου. Μέσα κείτεται η εξαρτησή μου, σε digital version, ένας φορτιστής, και 24 φυσίγγια νικοτίνης Το κοιτάω σαν κόρη οφθαλμού, τρέμω ακόμη να το επεξεργαστώ…ενώ το συμβατικό μου πακέτο αδειάζει σιγά σιγά. Έχω όμως μια ανεξήγητη αισιοδοξία…..είναι που θέλω να σωθώ….είναι που αυτή τη φορά δε χρειάστηκε καν η σκέψη η περισσή, για να οδηγηθώ στην αμφιβολία και τον δισταγμό, να περάσω στην άρνηση.

Το τσιγάρο το λάτρεψα σε δύσκολες και εύκολες στιγμες, ήταν για μένα ο προδότης εραστής, πάντα όμως προδότης, πάντα εραστής.

Προχθές στο χωριό, βάλθηκα να ανέβω μια ανηφόρα, θα ΄τανε δε θα ΄τανε 200 μέτρα, κι όμως χόλωσα. Είναι κι εκείνο το σημάδι από τον αιμοπνευμόθωρακα, είναι κι εκείνη η ανόητη πεποίθηση μου, ότι δε μπορώ το κόψω….μα με ξέρω, έχω το nosce te ipsum, βαδίζω πάντα ανόητα, εκ πεποιθήσεως.

Κοιτάω το πράσινο κουτί. Δεν τολμώ ακόμη να το περιεργαστώ. Αισιοδοξώ όμως!

Χρωστάω ένα Update. Όταν θα απολαμβάνω τη νικοτίνη την ψηφιακή, θα γράψω ξανά. Κάτι μου λέει, ότι η αισιοδοξία μου θα μεταφερθεί με γράμματα και pixels στην οθόνη σας.

Δε φοβάμαι, μα ελπίζω, είμαι λεύτερη?

This entry was posted on Πέμπτη, Ιουλίου 03, 2008 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

30 γέλασαν πικρά

Ανώνυμος  

http://skeftomai.gr/kapnisma/

Σ' ευχαριστω Ανωνυμε. Αυτη τη στιγμη φορτιζω τη μπαταρια. Φανταζομαι οτι στη νυχτερινη βαρδια, θα ξερω.

Λου..το ξέρεις , το τσιγάρο δεν είναι νοκοτίνη,είναι σαν να μου λές,χώρισε την γυναίκα σου και πάρε μια φουσκωτή.Το ίδιο είναι?Επειδη έχει μπαταρίες και δεν κουράζεται?Επειδή έχει δόνηση?Επειδή δεν πιάνει χώρο.....Τι ώρα κλίνουν τα sexshop...............

Καλημερα Περαστικε.Ευχομαι να περνας, και να περναω, και καλο καλοκαιρι.
Θα ηταν ισως ευστοχο το παραδειγμα σου, αν η γυναικα ηταν καρκινωμα, δεν ειναι ομως. Νομιζω οτι φτανω σιγα σιγα στην αποφαση να προσπαθησω, να απεξαρτηθω απο το καπνισμα...και δεν ξερω γιατι, ομως αισιοδοξω!
Μακαρι να μη διαψευστω, νομιζω οτι αρχιζω να το θελω πολυ.

Anyway,
ελπιζω να βρεθω καποια στιγμη στην Ικαρια, και να σου δειξω την καλη μου θεληση.

Καλωςορισες, και να περνας καλα!!!

λου..το τσιγάρο δεν είναι μόνο δόσεις νικοτίνης και γιαυτο νομίζω(ελπίζω για σένα να κάνω λάθος)ότι δεν θα βοηθήσει το digital.Αφου το αποφάσισες ,το καλύτερο είναι να πας μια βόλτα στο Σωτηρία και να μπεις σε πρόγραμμα.Εχω δύο φίλους που μετά από 6-7 μήνες δεν έχουν ξανακαπνίσει.Το καλό είναι ότι το παλεύουν μαζί.

ΥΣΤΕΡΟΦΡΑΦΟ
http://www.youtube.com/watch?v=zQQoV2TTkEs
κανε ότι καταλαβαίνεις

Καλησπερα Περαστικε.
Εχω υποψιν μου το Σωτηρια, και το Σισμανογλειο, και ειναι θετικο οτι υπαρχουν δημοσια πια κεντρα διακοπης καπνισματος, καθως και η νεα αποφαση του υπουργου υγειας τα διαφορα μεσα ή φαρμακα για τη διακοπη του (χαπια, τσιροτα, κλπ) να τα χορηγουν τα ταμεια.
Αν λοιπον δεν τα καταφερω, το επομενο μου βημα θα ειναι αυτο,το μονο σιγουρο για την ωρα ειναι οτι θελω να το κοψω το γαμημενο.

Σ΄ευχαριστω, και σου ευχομαι καλο Σαβτοκυριακο!!!

γεια σου λου μου.. να σου πω την αληθεια πρωτη φορα το ακουω αυτο.. δεν καταλαβα τι εκανες τελικα? το πηρες?
(πολλα) merhaba from turkey!!!!!
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Καλημερα Αμελακι.
Το αγορασα τελικα. Για την ωρα ειμαι ταπι και ψυχραιμη.
Ακομη δεν εχω υποβαλλει τον εαυτο μου στην ηλεκτρονικη ιεροτελεστια. Τσιγαρα ομως αναλογικα δεν αγορασα, παρα μονο καπνο, και πιεζω τον εαυτο μου να καπνιζει λιγοτερο.

Πως περνας στην Πολη?

Περιμενω φωτογραφιες και εμπειριες.

Φιλια!!!!

Μικρή η θυσία του κλιματιστικού μπροστά στην υγεία, νομίζω. Εύχομαι σύντομα να χαίρεσαι τα αποτελέσματά του. Καλή δύναμη σου εύχομαι! Υπομονή και πείσμα, όλα θα πάνε καλά...
:-)

Υπομονη και πεισμα, Ανεφελη.
Δυο οπλα που φυλαω ακομη στο συρταρι,ξαναεβαλα το e-τσιγαρο στο κουτι, κι επεστρεψα στον καρκινο των φτηνων τσιγαρων, αλλα κατι μου λεει πως σε λιγο θα πρεπει να ξεκινησω τον αγωνα, και τα οπλα ειναι γυαλισμενα στο συρταρι.
Το καλοκαιρι, το χουμε φαει το μισο, μαλλον ματαιος κοπος να παρω τωρα κλιματιστικο.
Σ΄ευχαριστω παντως, Ανεφελιτσα!

Καλησπέρα σας
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να κόψεις το τσιγάρο είναι το πιό εύκολο και ταυτόχρονα το πιό δύσκολο εγχείρημα...
Εγώ το έχω κόψει εδώ και 5 περίπου χρόνια λόγο μπουχτίσματος πρώτον και λόγο φορολογικής φρενίτιδας του κράτους που βγάζει τ'άντερά του από τον φουκαρά που έχει εναποθέσει πάνω στο τσιγαράκι τους καημούς του...
Είναι σκέτη κοροϊδία να κάνει το προϊόν 3 ευρώ και το κράτος να παίρνει τα 2,30 και να τα βάζει στην τσεπούλα του...
Αυτό βέβαια το κάνουν γιατί ξέρουν πως όσο και να αυξήσουν την τιμή των τσιγάρων τα κορόϊδα θα συνεχίζουν να φουμάρουν χωρίς κανένα πρόβλημα...αφού είναι άρρωστα εξαρτημένοι...
Τελικά το βρήκα... να γιατί το έκοψα... γιατί δεν θέλω να αισθάνομαι εξαρτημένος από κάτι σαν το τσιγάρο... Υπάρχουν τόσα άλλα για να εξαρτηθώ...
Υ.Γ. Ακόμη και τώρα μου αρέσει το κάπνισμα και ομολογώ πως που και που κλέβω ενα τσιγάρο το τρίμηνο.
Υ.Γ.Απ'ότι έχω παρατηρήσει οι γυναίκες το κόβουν δυσκολότερα απ'ότι οι ανδρες και δεν ξέρω το γιατί και μη με ρωτάτε....
Υ.Γ.Ο καθένας μπορεί να το κόψει άμεσα και μετά να συνεχίσει την υπόλοιπη του ζωή φυσιολογικότατα...

Υ.Γ. Ακόμη και αυτό το ένα τσιγάρο το τρίμηνο μπορώ να το κόψω...

Καλημερα Portokali.
Το τσιγαρο το ΄χω κοψει μια φορα, για λογους ανωτερας βιας. Αντεξα δυο μηνες. Πιστευω παντως σ΄αυτο που λες...η διακοπη του καπνισματος, το πιο ευκολο, και το πιο δυσκολο εγχειρημα!
Προς το παρον εχει μετατεθει η ημερομηνια. Πιστευω ομως οτι συντομα θα δωσω τη μαχη.
Καλη σου μερα, και καλως ορισες!!!

Για να κοψει κανεις το τσιγαρο, οπως και ολες τις εξαρτησεις, πρωτα απο ολα χρειαζεται να θελει να το κοψει και να το εχει παρει αποφαση. Αυτο ειναι το πρωτο και δυσκολοτερο βημα...μετα ολα ερχονται σιγα σιγα...
Την καλημερα μου!

Παλι μιλαω προδομενη απο την αισιοδοξια μου, παλι οι σταχτες πεφτουν στο πληκτρολογιο.....κι ομως δεν πεταξα το πρασινο κουτι, πεταλουδα.....
Καποια στιγμη, οταν ξαναβρω το καρμα μου, θα καταπιαστω σοβαροτερα.
Καλο καλοκαιρι, να εχουμε φιλη μου!!!

Έψαχνα για να διορθώσω μιά λάθος μετάφραση του «nosce te ipsum» και βρέθηκα σε δυό ενδιαφέροντα "μπλογκ" μιάς ευαίσθητης κυρίας.
Είναι να μην ελπίζεις μετά;;;

Εσύ όμως, αγαπητή Λού, ενώ στο προφίλ σου λες ότι έχεις φόβους μέσα σου, σε τούτο εδώ το "ποστ" αναρωτιέσαι αν είσαι λεύτερη τη στιγμή που ελπίζεις αλλά δεν φοβάσαι, κόβοντας στη μέση το καζαντζάκειο...
Άρα δεν πρέπει να ...nosce te ipsum και πολύ φανατικά.

Πάνω σ' αυτό ίσως σού δώσει κάποια έμπνευση το αγαπημένο μου ποιηματάκι του αγαπημένου μου αυστραλού σκιτσογράφου-ποιητή-φιλόσοφου Leunig:

LOVE AND FEAR
There are only two feelings. Love and fear.
There are only two languages. Love and fear.
There are only two activities. Love and fear.
There are only two motives, two procedures,
two frameworks, two results. Love and fear.
Love and fear.


Πάνω στο κόψιμο του καπνίσματος, που εύχομαι να το πετύχεις, μπας και παραδειγματιστούμε κι εμείς, μεταφέρω την πικρόχολη ρήση:
«Να κόψεις το κάπνισμα;;; Πανεύκολο!!! Εγώ το έχω κόψει χίλιες φορές...»

Καλό κουράγιο.
αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Υ.Γ.
Έχω πάντως μια σοβαρή, πολύ σοβαρή αντίρρηση για το
«εκτίω την ποινή μου στο Ελ.Βεν.»
Κάνε μιά βόλτα στο "μπλογκ" μου, όποτε έχεις χρόνο, και θα βρείς μια αλλοιώτικη προσέγγιση για την εργασία.
α-α-ε
Ν.

Το ''nosce te ipsum'', ευγενεστατε Ναπολεοντα, το διαβασα προ καιρου, στα πεταχτα, και κολλησα σε εκεινους τους στιχους, που διαβαζεις στο προφιλ μου, εξου και ο τιτλος του ιστλογιου.
οσον αφορα το καπνισμα, πριν 20 μερες, σκεφτηκα και το δηλωσα σε γνωστους και φιλους, οτι 2 Γεναρη του 2009, θα το κοψω.
Πως σου φαινεται σαν ιδεα?
Το λεω καθε μερα....

Love and Fear.
καθημερινοι μικροι θανατοι, που μας καθηλωνουν.......να προσεγγιζουμε τουλαχιστον στο ''nosce te ipsum''

Οσο για την ποινη μου, οτι και να λες, αντε να μου το βγαλεις απο το μυαλο μου, οτι ειμαι νεοειλωτας (λεξη της οποιας, αξιωνω την πατεντα).

Και παλι, μια ζεστη καλημερα, νεε φιλε!!!

το ηλεκτρονικό τσιγάρο gamucci θα το βρείτε στο e-cigarette.com.gr

Ανώνυμος  

δοκιμασα να κοψω το καπνισμα και την λυση βρηκα στην σελιδα http://stopit.gr ελλατωσα το καπνισμα σε πολυ μεγαλο βαθμο

mpika se afto to www.stopit.gr paregila to tsigaro ola komple alla den mporw na vrw gefsi sokolata????

Ακομη καπνιζω, κι αυτο το ηλεκτρονικο τσιγαρο δεν ξερω που το εχω καταχωνιασει........μα που να ΄ναι, που να 'ναι...........

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

www.stopit.gr????
εμ βιαστηκα....παντα παρορμητικη....τεσπα......καπου υπαρχει το πρασινο κουτακι.....θα χει πιασει αραχνες....αλλα δεν πτοουμαι......θα προσπαθησω ξανα!

Αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη πηγή προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος δείτε και αυτό: http://esmoke.gr. Τιμές που ξεκινούν από 15,9€.

παιδιά, απίστευτο αυτό το ηλεκτρονικό τσιγάρο, βρήκα την υγειά μου http://esmoke.gr

Ανώνυμος  

εγώ πάντως λου κατάφερα να κόψω το κάπνισμα με το ηλεκτρονικο τσιγαρο, προσπάθησε να το βρεις...και χρησιμοποίησέ το, γιατί να καπνίζουεμ καπνό όταν μπορούμε να καπνίζουμε πιο υγιεινά; πληροφορίες για το ηλεκτρονικο τσιγαρο μπορείτε να βρείτε στο http://www.etsigaro.com αξίζει να το δοκιμάσετε!

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφεί για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.Ότι δεν λειτουργεί, ότι είναι επικίνδυνο κτλ.
Όλα αυτά χρήζουν συζήτησης.
Ωστόσο υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν
και έχουν καταφέρει με την βοήθειά του να απαλλαγούν από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος
http://intellicig-forum.gr είναι ένα φόρουμ συζήτησης που ασχολείται εκτεταμένα με το συγκεκριμένο προϊόν.

Χρήσιμες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορείτε να βρείτε στο egotube - The best electronic cigarette in Greece