ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.........  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Μάχη μέχρι τέλους ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
Όπως ήδη γνωρίζετε μετά την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία πετύχαμε την καθυστέρηση αποστολής του νομοσχεδίου προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μπορεί το θέμα να φαντάζει τυπικό, ωστόσο κρατά το θέμα στην επικαιρότητα και τους εργαζομένους στις επάλξεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο σήμερα το μεσημέρι αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη νεολαία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να ψηφίσει ότι η ονομαστική ψηφοφορία επί της τρίτης ενότητας των άρθρων ορίστηκε για τις 11.30 το βράδυ, ώστε να εξασφαλιστεί το 24ωρο, που απαιτείται από τον Κανονισμό της Βουλής. Παρά ταύτα, παραβιάζεται η πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, που θέλει την ψήφιση των νομοσχεδίων στο σύνολο σε χρόνο περίπου μίας εβδομάδας.
Η παρέμβαση μας βρήκε την σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης αλλά και των συνδικάτων που αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές φορέων αλλά και εργαζομένων.
Ο αριθμός των βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή είναι 120, δηλαδή τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών. Προκειμένου δε να αποφασιστεί η υποβολή πρότασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή του απαιτούνται τα 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, ήτοι 180.
Για να ενισχύσουμε αυτή την νέα προσπάθεια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις ως ΣΥΡΙΖΑ και ως Συνασπισμός να συμβάλουμε στην πρωτοβουλία των συνδικάτων συλλέγοντας όσες παραπάνω υπογραφές φορέων και πολιτών τις επόμενες μέρες από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται αλλά στηρίζουν την πρότασή μας.
Υπογράψτε απευθείας (online)


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

This entry was posted on Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

8 γέλασαν πικρά

Προσωπικώς τυγχάνω υπέρμαχος των δημοψηφισμάτων όχι γιατί θεωρώ αλάνθαστη την «λαϊκή κρίση» ή το «λαϊκό αισθητήριο», αλλά γιατί προτιμώ ο λαός να εισπράττει τα επίχειρα των δικών του λαθών και όχι των λαθών του κάθε πολιτικάντη. Εξάλλου στην δημοκρατία επί των ανακυπτόντων ζητημάτων δεν εφαρμόζεται η ορθή λύση, αλλά η λύση που προκρίνει η πλειοψηφία. Άλλο αν η σύγχρονη ρητορική των δημοκολάκων ταυτίζει πολλές φορές το ποσοτικό κριτήριο της πλειοψηφίας (φύσει αντικειμενικό) με το ποιοτικό κριτήριο της ορθότητος (εξ ανάγκης υποκειμενικό). Αν λοιπόν πρόκειται να εφαρμοστεί μια λύση αμέσως ανακύπτει το ερώτημα: θα εφαρμόσουμε την ορθή λύση ή την λύση που υιοθετείται από την πλειοψηφία; Στην δημοκρατία απαντούμε με μια σύμβαση: ότι ορθό είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Ή, ακόμη ακριβέστερα, ότι ακολουθούμε την λύση που θεωρείται ορθή από την πλειοψηφία.

Συνεπώς επικροτώ την πρόταση του κ. Αλαβάνου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό. Το ζήτημα είναι γιατί ο κ. Αλαβάνος γλείφει τώρα εκεί που κάποτε αυτός και το κόμμα του κατουρούσε. Και το κάποτε είναι τόσο μακρινό (όταν προ οκαετίας 3.000.000 πολίτες αξίωναν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος) όσο και κοντινό (όταν προ λίγων μόνο ημερών ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό).

Διερωτάται κανείς αν η Αριστερά θεωρεί το δημοψήφισμα δημοκρατικό μόνο όταν το ζητά η ίδια. Μήπως όμως αυτό ακυρώνει τελικά και την αξιοπιστία της;

δημοσιεύθηκε στο http://vocula-loquax.blogspot.com/

δημοψήφισμα τώρα

μήπως και θυμιθούμε ότι υπάρχει ακόμα δημοκρατία....

Καλωσορισες Ααρων...κι ευχαριστω για το σχολιο σου.
Το ασφαλιστικο νομοσχεδιο ειναι κατι που ανευ χρωματος και ΄΄πολιτικων πιστευω''....θιγει το συνολο του εργατικου δυναμικου της χωρας και μας γυριζει χρονια πισω, σβηνοντας ''σεμνα και ταπεινα'' κατακτησεις χρονιες της εργατικης ταξης....(μηπως στις επομενες μεταρρυθμισεις ειναι και η αυξηση των ωραριων και η καταργηση του ρεπο?)...
Κι ετσι σ' εναν αδοξο λαικο αγωνα ηρθε μια πινελια αισιοδοξιας με την προταση Αλαβανου....Δεν γνωριζω την μελλοντικη εκβαση....ομως οτι καταφερε να καθυστερησει το αναποφευκτο...ειναι για μενα μια δικαιωση ασχετα του αν πιστευω πως δεν θα γινει δημοψηφισμα.
Οσον αφορα τα δυο αλλα θεματα που εθιξες.
Σκοπιανο. Ενα κομμα της Αριστερας δεν μπορει να ταχθει εναντια στις αρχες του.
Οσο κι αν ποναει...
Το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ενός λαού είναι αναφαίρετο δικαίωμά του.

Ταυτοτητες. Η ταυτοτητα ειναι αποδεικτικο συναλλαγης του πολιτη με το κρατος...και συμφωνα με το Συνταγμα...καθε πολιτης θρησκευτικα ελευθερος....περαν αυτού υπαρχουν σοβαροτεροι λογοι για δημοψηφισμα...π.χ Χωρισμος Εκκλησιας-Κρατους.
Αρκετα μακρυγορησα.
Καλο σου βραδυ Ααρων.
Ο Καιρος θα δειξει.....

τωρα

που το μεταπολιτευτικο συστημα παγει κατα κορακου

ειναι ευκαιρια

να πιεσθουν οι ελιτ και τα κομματα να αλλαξει το συνταγμα

για να ειναι συμφωνο με τις αναγκες των καιρων...


δεν μπορει να υπαρχει η λεφτερη αγορα των αλητων

των τοκογλυφων των τραπεζων

τα κορακια των πλειστηριασμων

αφου τα πολιτικα κομματα ειναι δεσμια ειτε οικονομικων ομαδων ειτε ιδεοληψιων

αυτα να κανονονιζονται με δημοψηφισματα

Τις καλησπερες μου Παλαλε.

Εγώ θα θέσω το εξής ερώτημα ... βουλευτές που ψηφίσαμε δεν έχουμε; Αν ναι τότε δυστυχώς πρέπει να εμπιστευτούμε την ψήφο που θα δώσουν αυτοί. Αν πιστεύουμε πάλι ότι δεν έχουμε τότε ας μην τους ξαναψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές. Το δημοψήφισμα είναι καλό αλλά η έσχατη λύση που καταδεικνύει απλός το γεγονός που κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι δηλαδή οι βουλευτές και ο λαός ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους... και όμως πάλι αυτούς θα ψηφίσουμε ρε γαμώτο...

Καλωςορισες Fisherman....μια απαντηση που αντιγραφω απο ενα Forum....

Παντως ποσο λογικο ειναι να μην εμπιστευομαστε τους αμορφωτους να ψηφισουν για το ασφαλιστικο, και τους εμπιστευομαστε να βγαλουν κυβερνηση, που θα λυσει το ασφαλιστικο...Τι λογικη, ελεος!
Ασε που το θεμα "τους εμπιστευομαι να λυσουν το ασφαλιστικο" ειναι εντελως αντιδημοκρατικη. Ειτε ειναι χαζος ειτε ηλιθιος ειτε αμορφωτος καποιος, αν θελουμε να ειναι ελευθερος πραγματικα, τοτε του εμπιστευομαστε να λυσει ο ιδιος τα προβληματα του, αυτο το νοημα εχει η δημοκρατια που ευαγγελιζονται οσοι φοβουνται τον λαο μην κανει καποιο λαθος και χασει το ..."καλο του"...

Και πες μου?
Γιατι να τους ψηφισουμε παλι?
(Ασε που εγω τους συγκεκριμενους δεν τους ψηφισα ποτέ).

το δικαίοωμα αυτοπροσδιορισμού όπως και κάθε δικαίωμα δεν μπορεί να ασκείται καταχρηστικά, εις βάρος δηλαδή ενός άλλου λαού του οποίου η ταυτότητα γίνεται αντικείμενο κλοπής.

Μονο που η ιστορια....αυτη που δεν διδαχθηκαμε Ααρων....αλλα λεει.....τον λαο για τον οποιο μιλας τον προσδιορισε εως τον ορισε καποτε η πολιτικη μας...οταν τα πραγματα ηταν αλλιως....αλλα ετσι ειναι....εμεις μαθαινουμε οτι ο Εφιαλτης ηταν ενας καμπουρης προδοτης....και οχι ο προοδευτικος Αθηναιος.....γιατι ετσι επρεπε να καταπνιγει η επανασταση απο τους Συντηριτικους...δεν βαριεσαι.....η αληθεια ειναι....οτι αν δεις τη γη απο ψηλα....δεν βλεπεις κρατη....αλλα ο Θεος ειναι αναρχος.

Καλο σου βραδυ!!!!