ΚΡΙΣΗ????  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου


Η αντίδραση και οι απλοί υπολογισμοί
που έστειλε ένας τηλεθεατής στο CNN:

Το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων θα κοστίσει:
700 δις$ που πρόκειται να δοθούν στις αμερικανικές τράπεζες + 500 δις $ που έχουν ήδη πάρει, + τα δισεκατομμύρια € που θα δώσουν ή έχουν ήδη δώσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις «καταρρέουσες» τράπεζές τους.
Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη, ο τηλεθεατής έκανε τον παρακάτω υπολογισμό:
“ Ο πληθυσμός του πλανήτη είναι 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αν διαιρέσουμε μόνο τα 700 δις $ με τα 6,7 δις του πληθυσμού της γής, παίρνουμε 104 εκατομμύρια $ / κάτοικο”.
“Αν δίναμε αυτό το ποσόν σε κάθε κάτοικο του πλανήτη, όχι μόνο θα ξεριζώναμε τη φτώχεια, αλλά και κάθε άνθρωπος στη Γη θα γινόταν εκατομμυριούχος”.
Και συμπεραίνει:
“μου φαίνεται πως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την κατανομή του πλούτου στη Γη...”
Ας πάρουμε την περίπτωση της Γαλλίας με τα 60 εκατομμύρια κατοίκων και τα 26 δις € -χρήματα των φορολογουμένων-που επενδύει η γαλλική κυβέρνηση στις τράπεζες:
26 δις € / 60 εκ κάτοικοι =
433,33 εκατομμύρια € για κάθε Γάλλο πολίτη.
Σε κάθε τετραμελή οικογένεια πχ, θα αντιστοιχούσαν 1,733 δις €
Με τέτοια ποσά οι οικογένειες θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους με μεγάλη ευκολία και επομένως δεν θα υπήρχε κρίση.
Ακόμη και με πολύ μικρότερα ποσά θα μπορούσαν να το κάνουν και να ξαναρχίσουν επιπλέον να καταναλώνουν.
Η κρίση βασιλεύει και οι κυβερνήσεις μας κοροϊδεύουν.
Τα χρήματα πάνε σ’εκείνους που τα έχασαν με πειραματισμούς και «πρωτοποριακές» επενδύσεις, και τίποτα δεν μένει για τους ανθρώπους.


Αλλά τι να λέμε τώρα…….ας μασήσουμε την ΚΡΙΣΗ…..νέες εποχές, νέα ήθη!!!

This entry was posted on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

6 γέλασαν πικρά

pes to apla:PALI EMEIS TON HPIAME K THA TON PIOUME.
kalo brady

γι αυτο μετοικησα εις Γουαδελουπη, Ρομποτακο μου......παρετημενη θα με πεις, μα εγω την εχω καταβρει......εδω ειναι πολυ ωραια, και δεν τον πινουμε......και χωραει πολλους....αποψε στην παρεα, αναφωνησα το εξης ΄΄ευφυολογημα'' ...Πολιτικοποιημενος ανθρωπος = Αρρωστος ανθρωπος...τα πεταω ωρες ωρες αυτα τα ωραια του κωλου......
οπως καταλαβες, φιλαρακο, παλι σκνιπα ειμαι..............τον ηπια δλδ.....τον κυριο τσιπουρο δλδ, εκ Κοζανης αυτη την φορα.....χαχαχα....
ονειρα γλυκα!!!!!!!

naive  

Κάντε καλά τους υπολογισμούς, μην τα καταπίνεται τόσο αμάσητα. 104 $ βγαίνει, όχι 104 εκ. $...

Ανώνυμος  

ναι και εγω μπερδευτικα στην αρχη απορω ποιοσ παπαρας εφτιαξε το μαιλ!!!!!!!!

αν και του μαθηματικου.......αλλοι μασανε παιδια, και με 104 ευρω, ολοι οι ανθρωποι επι γης, πως θα 'τανε αραγες?
Για σκεφτειτε!!!!


Κ Ρ Ι ΣΗ ????????????

Σε βρήκα τυχαία κάνοντας αναζήτηση για το θέμα "Μάνα" ....και ω τι τύχη...έπεσα πάνω στο ποίημα μου...http://anerotitapantimata.blogspot.com/2008/05/blog-post_6928.html

με τίτλο Μάνα σε ευχαριστώ ....

Και ερωτώ...γιατί δεν υπάρχει το όνομά μου πουθενά; Γιατί δεν αναφέρεις την πηγή από όπου πήρες το ποίημα; Αυτό δεν είναι το σωστό; Παραδεχεσαι ότι το ποίημα δεν είναι δικό σου σε τελευταίο σχόλιό σου, αλλά είναι αρκετό;

Σίγουρα τώρα δε μπορεί να θυμάσαι από πού το είχες βρει. Μπορείς όμως να κάνεις μια επεξεργασία στην ανάρτησή σου και να προσθέσεις στο τέλος του ποιήματος το όνομά μου.


Ευχαριστώ.

Νέλλυ Νέζη