Φάτε τις σάρκες των παιδιών σας  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

Στο δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο θα μιλήσω. Δεν είμαι μέρος του εγκλήματος. Επιλέξτε στρατόπεδο. Η θίγεστε, ή θίγετε. Δεν υπάρχει μεσότητα εδώ.

Αναθρέφετε στρατιές ηλιθίων. Κάθε παιδί που γεννιέται παραμένει ελπιδοφόρο. Μέχρι να το εκπαιδεύσετε στο πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερα ένας τέλειος ηλίθιος. Και για να μην σας ξεστρατίσει και κουβαλήσει μια ικμάδα οξύνοιας, προλαβαίνετε ασθμαίνοντας να το φορτώσετε με σεβαστή ποσότητα βλακείας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Δημοτικό σχολείο. Πρώτο δίδαγμα η προσευχή και η στρατιωτική συνάθροιση. Ένα μπέρδεμα από αμίλητα στρατιωτάκια στα πρόθυρα της κλινικής νεύρωσης. Δηλητήριο σε αμόλυντες ψυχές. Μπόλιασμα υποταγής σε ένα σκήπτρο θεϊκής προέλευσης. Ο θεός ξέρει, ήξερε, και θα ξέρει πάντα. Παντογνώστης. Θα ξέρει και ποιος είσαι και ποιος θα είσαι, τι κάνεις και τι θα κάνεις. Θα σε κρίνει, θα σου δώσει δέκα εντολές, θα σε παρακολουθεί όπου κι αν είσαι, ό,τι και να κάνεις, γνωρίζοντας τα πάντα σε παρόν παρελθόν και μέλλον. Και όμως μικρέ, είναι καλά όλα αυτά. Στοχεύουν στην ελευθερία σου. Σκύψε στο σκήπτρο μικρέ εξάχρονε. Μην με κοιτάς στα μάτια. Μου χρωστάς την ύπαρξή σου μικρέ. Δεν με ξεγελούν τα αθώα σου μάτια. Αν σε ξεμαντρώσω θα φανεί το βδελυρό σου προσωπείο. Προσκύνα το ράσο μου. Όποιος και να γίνεις, ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να επιλέξεις στο μέλλον, ένα δεν θα αλλάξει μικρέ. Το ράσο θα το βλέπεις ιερό. Και αν τυχόν το ξεχάσεις, πάντα θα κοιτάς τη σημαία σου που θα στο θυμίζει. Όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις.

Και τώρα έθνος. Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι Έλληνας; Κανείς δεν μας την έχει πει εμάς μικρέ και πρέπει κι εσύ να γίνεις τέτοιος άντρας σαν τους παππούδες σου. Έχουμε εθνικές γιορτές και επετείους. Ο Κολοκοτρώνης μας λευτέρωσε με τις αρματωσιές και λεφούσια αντρειωμένους που όρμαγαν στο τουρκόσκυλο και το σκόρπαγαν στους πέντε ανέμους. Έτσι θα γίνεις κι εσύ. Θα σε τρέμει ο Τούρκος. Εμείς είμαστε δέκα αλλά κάνουμε για εκατό. Θα ντυθείς τσολιάς και θα υμνήσεις την αντρειοσύνη σου. Μόνο εμείς ξέρουμε από αυτά μικρέ. Δεν υπάρχουν άλλοι αντρειωμένοι. Οι άλλοι σκορπάνε όταν βλέπουν τη φούντα του τσολιά. Όταν εσύ κρατάς το λάβαρο στη γιορτή του σχολείου σου οι Τούρκοι απέναντι παίζουν με τις κούκλες τους. Μη σε νοιάζει για πολιτικές, διπλωματίες και τέτοιες γλυκανάλατες φούσκες. Τα ελληνικά άρματα είναι ιερά. Και αν τυχόν το ξεχάσεις, πάντα θα κοιτάς τη σημαία σου που θα στο θυμίζει. Όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις.

Είσαι Έλληνας από πολύ παλιά. Τρεις χιλιάδες χρόνια. Τότε ήταν κάτι παράξενοι τύποι για τους οποίους θα μάθεις όταν μεγαλώσεις, δεν είναι και πολύ σημαντικοί αυτοί. Με τα εγκόσμια ασχολούνταν. Σημασία έχει ότι εμείς σου βρήκαμε την αλήθεια του Χριστού και αυτήν θα κάνεις σύστημα στη ζωή σου. Αυτό έγινε και τότε με εκείνους τους παράξενους ανθρώπους. Μετανόησαν και συνέχισαν στον ορθό δρόμο. Και μετά έφτιαξαν κάτι ακόμα μεγαλύτερο, το Βυζάντιο. Και ναι, έχει συνέχεια το ελληνικό έθνος μικρέ, και οι Βυζαντινοί ήταν απευθείας απόγονοι των παράξενων αρχαίων. Μόνο που ήταν λίγο πιο σωστοί αφού έκαναν τον σταυρό τους και έχτισαν και μοναστήρια. Μη σε νοιάζει που μερικοί κακοήθεις λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ Βυζάντιο και ότι είναι εφεύρημα των νέων ιστορικών για να χτίσουμε έναν νέο εθνικισμό. Η ελληνική συνέχεια στους αιώνες είναι ιερή. Και αν τυχόν το ξεχάσεις, πάντα θα κοιτάς τη σημαία σου που θα στο θυμίζει. Όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις.

Θα ψηφίσεις μικρέ. Όταν γίνεις δεκαοχτώ. Δεν ξέρεις τι είναι αυτό; Μη μου λες τέτοια. Πρέπει να ξέρεις, θα σου πουν οι γονείς σου και η τηλεόραση. Αυτοί ξέρουν καλύτερα το καλό σου. Στο σχολείο δεν κάνει να μαθαίνεις για πολιτική και τέτοια πράγματα που προάγουν το μίσος. Κάποτε σφάζονταν οι άνθρωποι γι αυτά. Δεν πρέπει να αναφέρεσαι ποτέ σε πολιτικά θέματα, είναι επικίνδυνο. Θα σου μάθουν και για τη μυστικότητα της ψήφου. Κρυφά θα ψηφίζεις μικρέ και δεν θα λες τίποτα σε κανέναν γιατί αν έχει αντίθετη άποψη μπορεί να χιμήξει κατά πάνω σου. Θα σου πω εγώ τι θα ψηφίσεις όταν έρθει η ώρα. Έχεις παράδοση στην οικογένειά σου εσύ. Μην ξεστρατίσεις μικρέ, είστε οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων. Ο μισθός είναι ιερό πράγμα. Και αν τυχόν το ξεχάσεις, πάντα θα κοιτάς τη σημαία σου που θα στο θυμίζει. Όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις.

Θα γίνεις επαγγελματίας μικρέ. Θα διαβάσεις, θα γίνεις πολύ καλός και με αυτά που θα διαβάσεις θα κερδίσεις πολλά χρήματα. Θα κάνεις ό,τι θες μετά. Τώρα τα βιβλία είναι αναγκαίο κακό, κάνε υπομονή μικρέ, μετά θα απολαμβάνεις. Υπάρχει μια θέση εργασίας για σένα εκεί έξω, αρκεί να γίνεις κι εσύ άξιος να την πάρεις. Αν δεν σπουδάσεις δεν θα είσαι κατάλληλος και όλοι θα σε περιφρονούν. Αν δεν πάρεις το χαρτί μικρέ κανείς δεν θα αναγνωρίζει την αξία σου. Το χαρτί θα σου ανοίξει πόρτες, δουλειά μικρέ, διάβασμα. Δεν πρέπει να ασχολείσαι τώρα με άλλα πράγματα που σου αρέσουν. Ό,τι σου αρέσει, ό,τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου είναι εις βάρος σου. Να νοιώθεις τύψεις για τον ελεύθερο χρόνο σου. Μη σε νοιάζει που μερικοί κακοήθεις λένε για ρουσφέτια, μίζες και λαδώματα. Δεν υπάρχουν αυτά. Έχουμε παράδοση οι Έλληνες. Το χαρτί των σπουδών σου είναι ιερό. Και αν τυχόν το ξεχάσεις, πάντα θα κοιτάς τη σημαία σου που θα στο θυμίζει. Όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις.

Θα κάνεις οικογένεια μικρέ. Θα παντρευτείς. Δεν έχει σημασία το τι και το πώς. Μη ζητάς με αυθάδεια να μάθεις πώς μένει έγκυος μια γυναίκα και πώς ήρθες εσύ στον κόσμο. Το θέλει ο καλός θεούλης. Είναι βλασφημία να κάθομαι να σου εξηγώ για ωορρηξίες, εμμήνους ρύσεις, ανδρικές στύσεις, εκσπερματώσεις και αντισύλληψη. Αυτά τα έχεις μέσα σου μικρέ, είναι ένστικτα και θα σου βγουν μόνα τους. Μερικοί ανόητοι λένε ότι πρέπει να τα κάνεις αυτά στο σχολείο, μα τι ξέρουν αυτοί. Το ράσο να ακούς που απαγορεύει τέτοιου είδους βλάσφημη γνώση. Μόνο στην ευλογία του γάμου θα μάθεις την ηδονή του σεξ με μέτρο και τάξη. Μην ξεχνάς ότι ο θεός πάντα θα σε βλέπει. Γέννα παιδιά, τα παιδιά είναι ευλογία. Περισσότερες βαφτίσεις, περισσότερα μυστήρια. Περισσότερα ποίμνια μικρέ. Δεν έχει σημασία τι και πώς. Πολλά να’ναι και υποτακτικά τα παιδιά που θα κάνεις. Σαν κι εσένα. Μην ξεχνάς το σκήπτρο μικρέ. Είναι ιερή η οικογένεια. Και αν τυχόν το ξεχάσεις, πάντα θα κοιτάς τη σημαία σου που θα στο θυμίζει. Όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις.

Και όταν όλα αυτά τελειώσουν μικρέ, κοίτα πίσω τη ζωή που δεν έζησες. Γεύσου το κρασί που δεν ήπιες, πες τα λόγια που ξέχασες, τρέξε στο γρασίδι που ο χρόνος ξεθώριασε το χρώμα του. Τότε κοίτα πάνω και δες ποιος είναι αυτός που στα είπε όλα αυτά, ποιος είναι αυτός που σε δίδαξε να δέχεσαι τη βλακεία για αλήθεια, τα δεσμά για ελευθερία, τον ευτελισμό για δόξα. Κοίτα τον κατάματα και πέστου τα πιο όμορφα λόγια που θα μπορούσαν ποτέ να ξεστομίσουν τα γλυκά μικρά χειλάκια σου: «Ρε άντε γαμήσου». Και κλείσε δυνατά την πόρτα στα μούτρα του. Πάρε την παλέτα με τα ζωηρά σου χρώματα. Σε περιμένω.


Υ.Γ. Από τα σημερινά κλοπιμαία....

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

11 γέλασαν πικρά

φοβερα ανανεωμενο το Blog Λου μου
ΔΙΑΦΩΝΩ σε πολλα σημεια του κειμενου,αλλα στα περισσοτερα,συμφωνω..
καλο ΠΣΚ γλυκια Λου μου

Καλησπερα, Ρομποτακο.....ελα που εγω, δεν ξερω αν διαφωνω με καποιο σημειο, πολυ φοβαμαι πως οχι.

Καλο Σαβατοκυριακο και σε σενα, φιλαρακο!!!

Φωτιά θα πέσει να σας κάψει!

(ναι καλά... κι άμα πέσει εμένα να μου τρυπήσετε το μπλογκ...)

χι, χι...


Γειά σας αγαπημένη Λου.

θου κυριε φυλακη τω στοματι μου, μην ερθει η ωρα και δω το βλογιον σας τρυπιον, Ευγενη Κατασκοπε....

Τις καλησπερες μου, φιλτατε Spy!!!

Καλησπερα!
Σχεδον σε ολα συμφωνω και κυριως σε ο,τι αφορα την παιδικη ηλικια που τα παιδια μας χανουν, χωμενα μεσα σε βιβλια, τρεχοντας απο το ενα μαθημα στο αλλο.
Δε συμφωνω οσον αφορα την εκμαθηση της Ιστοριας, του να κανουμε τα παιδια μας περηφανα για τον τοπο και την καταγωγη τους. Θεωρω, αντιθετα, πως αν αυτο γινοταν πιο σωστα και πιο εντονα, θα ημασταν πολυ καλυτερα σαν χωρα και σαν κοινωνια. Σωστα, εμπεριστατωμενα, χωρις υπερβολες και φανφαρες. Ειμαστε μια γενια ανιστορητη και ειναι εις βαρος μας.
Για τους παππαδες τι να πεις...οιχαμηλα ισταμενοι συνηθως προσπαθουν να καλυτερεψουν τον κοσμο...οι εχοντες την εξουσια προσπαθουν να καλυτερεψουν τη θεση τους και να τερψουν τον εαυτο τους με καθε τροπο. Μεγα λαθος να υποχρεωνουν τα παιδια να ακολουθουν συγκεκριμενο δρομο. Για μενα, θα πρεπει η να καταργηθουν εντελως τα θρησκευτικα η να ασχολουνται με ολες τις θρησκειες. Αν η οικογενεια θελει να μυησει το παιδι σε οποιαδηποτε πιστη, υπαρχουν τα κατηχητικα καθε θρησκειας, δεν χρειαζεται να γινεται στο σχολειο αυτο.
Οσο για την τελευταια παραγραφο, αν κοιταξει ψηλα το παιδι, θα δει τον Θεο, τον οποιο θεο...μα δεν του διδαξε ο Θεος να ειναι ρομποτακι και να χαραμιζει τη ζωη του. Το διδαξαν ηλιθιοι ανθρωποι στο ονομα Του. Το "ρε αντε γαμησου" πρεπει να απευθυνθει σε αυτους!
Καλο ΣΚ!

Λοιπον, Πεταλουδιτσα μου....

Μου ειπανε, οτι ειμαι Ελληνιδα, αν και δεν ειμαι σιγουρη, δε με χαλαει,μ' αρεσει αυτη η γωνια, με τα νησια, τον ηλιο, και τον Επικουρο....

Μου ειπανε, θα πας σχολειο, μου δωσανε μια σακα, μολυβια, και ξεκινησα, το τι περασα εκει, θα σου ειναι γνωστο, τα 'χεις περασει κι εσυ αυτα τα ζορια.....
Μετα μου ειπανε, θα μπεις πανεπιστημιο, και μπηκα, θα τελειωσεις τις σπουδες, θα βρεις καλη δουλεια, θα παρεις σπιτι, αμαξι, θα βρεις και καποιον ανταξιο σου, με σπουδες, σπιτι και αμαξι, και θα συμπληρωσεις το αλμπουμ το οικογενειακο....
Ε, καπου εκει, κλωτσησα εγω......και ειπανε, οτι πηρα τη ζωη μου λαθος....
Το μονο, που δε μου ειπανε,οι γονεις μου, πιο πολυ ο πατερας μου δλδ, ηταν να παρω σβαρνα τις εκκλησιες.......και μεχρι στιγμης, χαιρομαι γι αυτο,
Υπαρχει, υπηρξε, μας βλεπει?
Για τον Θεο, μιλαμε......
Προτιμω, το αποφθεγμα του Νιτσε.....
''ο Θεος πεθανε''Ομορφες και ζεστες μερες, φιλη μου...

Καλη σου μερα!!!!!!!!

Καλημερα και καλη εβδομαδα!
Εμενα η ζωη μου κυλησε καπως διαφορετικα.
Το σχολειο δεν το θεωρησα ποτε ζορι, ακομα κι οταν τα αλλα παιδια με κοροϊδευαν που ειμαι πολυ μικροκαμωμενη. Αντιθετως το λατρεψα και θα ξαναγυρναγα ανετα!
Το Πανεπιστημιο επισης μου λειπει πολυ. Ολα αυτα τα χρονια ειχαν μια ξεγνοιασια που τωρα εχει χαθει...
Μεγαλώσα σε μια σχετικα θρησκα οικογενεια, οχι ομως θρησκοληπτη.
Αντισυμβατικη απο παιδι, ημουν παντα ελευθερη να επιλεγω το δρομο μου και οι δικοι μου με στηριζαν, ισως επειδη ηξεραν οτι θα κανω αυτο που θελω και σαν σωστοι γονεις, προτιμουσαν να με εχουν απο κοντα παρα απεναντι τους.
Διαλεξα εναν ανθρωπο για αυτο που ειναι και δεν διαλεξα χαρτια και τιτλους...τελικα, με ανθρωπους ζεις, οχι με τιτλους...
Για το Θεο, εχω να πω οτι εμενα με εχει στηριξει κι ας μην ειμαι υποδειγμα πιστης.
Αλλωστε, ο δικος μου Θεος, κρινει συνειδησεις και καρδιες και οχι εεπισκεψεις στην εκκλησια.
Φιλια πολλα!

Καλημερα, Πεταλουδιτσα, και καλη εβδομαδα......χθες στην φαμπρικα, πειραζομασταν με εναν συναδελφο....
Ειμαι 34, του ελεγα......
Εισαι 35, αντετεινε.....και ματαξανα τα ιδια κι οπου βγει....
Καποια στιγμη, εν ασχετω χρονω, βγηκαν απο τα χειλη του, αυτα τα λογια......
''Ενταξει, μωρε, μην σκας.....εχεις 7 χρονακια ακομη μεχρι την κλιμακτηριο....''

Αυτο ητανε που λεμε γειωση......δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλο σημερα....περα του οτι ειμαι με το ενα ποδι στον ταφο....

P.S. Χαιρομαι που εισαι ευτυχισμενη, βαδιζεις μετρημενα και το κυριοτερο εχεις εναν συντροφο και συννενοηση, και ξερεις που πατας....εγω τον ''Θεο'' μου ακομη τον ψαχνω!

Αλλα τοσο πολυ γερασα, βρε παιδακι μου???

Πολλα φιλια!!!

Δεν ξερω αν θα ελεγα πως βαδιζω ισορροπημενα και μετρημενα, τιναζω συχνα τη ζωη μου στον αερα, ετσι για να δω το μπαμ! Αλλα, εχω καιρο να το κανω, επαναπαυομαι στη σιγουρια μου...σημαδι οτι μεγαλωνω;; Ανησυχω...Ενω εσυ, που ακομα ψαχνεσαι, εχεις μεινει παιδι...
Δε μεγαλωνουμε ρε συ...κι οποιος μας πει το αντιθετο, απο τη ζηλια του το λεει! Μη μασας! Και να απαντας καταλληλως!
Δε θα πεθανουμε ποτε, κουφαλα νεκροθαφτη!!!
Αϊντε να σκασουν οι οχτροι μας!

Καλημερα, Πεταλουδιτσα.....σημερα ειναι αλλη μερα, αποφασισα να αλλαξω Γολγοθα, λεω να καταπιαστω με ενα χρονιο και αλυτο προβλημα :
Δ Ι Α Ι Τ Α!!!!!!!!!!!!

οκ
Ειμαι νεα, αλλα ειμαι και χοντρη....εν τελει αυτο μου το κουσουρι, με βολευει πιο πολυ....και ειναι πιο αντιμετωπισιμο......αμ δε, σιγα που θα κατσω να σκασω.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια, να χεις μια μερα γεματη!!!

Καλη μου Λου, αν το θες, κανε ενα κοπο και γραψε κατι για το δικαιο αγωνα του Θοδωρη Τενεζου. Τα ΜΜΕ εχουν κανει εμπαργκο και μονο εμεις μπορουμε ισως να δωσουμε αρκετη δημοσιοτητα. Για τα παιδια που αναφερεις, για το αυριο, για ολους μας..