Επάγγελμα: Καπνιστής  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου



31Μαίου - Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος



Tην σήμερον ημέρα, το κατά τ’ άλλα ευγενές επάγγελμα του καπνιστή, ισοδυναμεί με το επάγγελμα του Εβραίου στη Σαουδική Αραβία, του νέγρου στον Αμερικάνικο Νότο ή έστω με το επάγγελμα του φτωχού σε ναυτικό όμιλο. Φυσικά το κάπνισμα κάνει κακό. Τόσο κακό όσο και η εισπνοή καυσαερίων. Και ενώ το κάπνισμα θεωρείται κακούργημα, παραδόξως πως, ουδείς απαγόρευσε στα εργοστάσια και στα αυτοκίνητα να καπνίζουν σαν αράπηδες.

Το κάπνισμα σκοτώνει, ενδεχομένως. Ο πόλεμος σκοτώνει στα σίγουρα. Και ενώ το κάπνισμα προκαλεί διαμαρτυρίες από τους μη καπνιστές, περιέργως πως ουδείς διαμαρτυρήθηκε σε Ρώσους και Αμερικάνους όταν σκότωναν στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν, στην Κορέα, στην Καμπότζη, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ (μελλοντικώς στο Ιράν) και γενικά σε χώρες ων ουκ έστιν αριθμός. Και οι μεν καπνιστές κάνουν κακό στον εαυτό τους για χάρη της απόλαυσης που προσφέρει ο καπνός, οι δε πολεμοχαρείς σκοτώνουν τους άλλους για χάρη της εξουσίας και της δοκιμής των νέων τους όπλων.

Ο καπνός προκαλεί, ίσως, καρκίνο. Καρκίνο προκαλούν, σίγουρα και τα συντηρητικά, τα διάφορα έψιλον, οι πλαστικές τροφές και η μόλυνση της ατμόσφαιρας. Απ όλα τα προαναφερθέντα, μόνο ο καπνός βγήκε στην παρανομία. Φυσικά, ο καπνός ενοχλεί του γύρω απ τον καπνιστή μη καπνιστές. Επίσης και οι πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ και της Γαλλίας ενοχλούν τους γύρω απ αυτούς ειρηνικούς λαούς, τα παρθένα νησιά του Ειρηνικού αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Πρωτοπόροι στην καταδίκη του καπνού, ….ΗΠΑ και Γαλλία. Μόνο κάτι παλαβοί της Green Peace, μ’ ένα τσιγάρο στο στόμα, διαμαρτύρονται κρεμασμένοι στην πλώρη ενός ταλαίπωρου φουσκωτού και προσπαθούν να σταματήσουν τις πλωτές μηχανές που σκοτώνουν και μολύνουν, και είναι φτιαγμένες και οδηγημένες απ τους «πολιτισμένους» αντικαπνιστές.

Είναι πιθανότατο ότι το τσιγάρο προκαλεί καρδιοπάθειες. Το ίδιο και το στρες. Ουδείς απαγόρευσε ή έστω πρότεινε τον περιορισμό της καθημερινής επαγγελματικής φρενίτιδας. Ευτυχώς το υπουργείο προειδοποιεί: «Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία». Δυστυχώς ουδέν υπουργείο προειδοποίησε του πολίτες πως «η ανοησία (το άλφα στερητικό) των πολιτικών ανδρών (το άλφα επίσης στερητικό), βλάπτει την νοημοσύνη των πολιτών». Όσο για εκείνη την επιγραφή που προειδοποιεί πως «ο καπνός προκαλεί στείρωση και ερωτική ανεπάρκεια», … την αγνοώ. Προσωπικά αγοράζω μόνο τα πακέτα των τσιγάρων με τις καρδιοπάθειες και τους καρκίνους. Είμαι ικανός να αλλάξω μάρκα, να καπνίσω ακόμα και Γαλλικά (μπλιάχ!) τσιγάρα, προκειμένου να εξασφαλίσω μία καρδιοπάθεια αντί μίας ανικανότητας.

Οι καπνιστές στην αρχή τη 3ης χιλιετίας είναι πολίτες β’ κατηγορίας και θεωρούνται αποβράσματα, θύματα ενός πάθους. Πράγματι οι επαγγελματίες καπνιστές που δεν μπορούν ν ανοίξουν τα μάτια τους χωρίς ν ανάψουν τσιγάρο, είναι θύματα και εθισμένοι. Το ίδιο βέβαια και οι χοντροί. Απλώς οι μεν είναι εθισμένοι στον καπνό, οι δε στο μπέικον και στη μαρμελάδα. Όμως τα εστιατόρια έχουν διαμορφώσει χώρους – συνήθως δίπλα στις τουαλέτες – για τους καπνιστές ενώ τους χοντρούς τους αφήνουν και κυκλοφορούν ελεύθερα. Τα αεροδρόμια έχουν μαγαζιά που πουλάνε τσιγάρα και πούρα σε τιμές που φτάνουν στον ουρανό (αεροδρόμια γαρ), όμως χώρο για καπνιστές δεν έχουν. Στο αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης, οι καπνιστές κλείνονται σε βρόμικα κλουβιά χωρίς εξαερισμό, ενώ η παιδική πορνεία «κλείνεται» σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Ο Αϊνστάιν, ο Φρόυδ, ο Ουάιλντ και οι άλλοι γραφικοί καπνιστές του περασμένου αιώνα γλίτωσαν τον εξευτελισμό χάρη στον θάνατό τους. Ο Μάης του 69 δεν θα επαναληφθεί. Το τσιγάρο απαγορεύτηκε! Ο Ελεύθερος Καβαλάρης Νο 2, δεν θα γυριστεί ποτέ. Υπάρχει καπνοαπαγόρευση. Και όμως! Σ΄ αυτόν τον υποκριτικό κόσμο που κόβει το τσιγάρο και ευλογεί την ντόπα του καυσαερίου και την ντόπα της λαλακίας, που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και επιτρέπει τα πυρηνικά εργοστάσια στους ίδιους χώρους και τις πυρηνικές δοκιμές σε παρθένα νησιά, που σιχαίνεται τους καπνιστές και ανέχεται τους παιδεραστές, που επισημαίνει τις καταστροφικές συνέπειες του καπνού και εθελοτυφλεί στην τρύπα του όζοντος, ……

Σ΄ αυτό τον κόσμο υπάρχουν ακόμα και σήμερα επαγγελματίες καπνιστές. Αν δέχεστε να πληρώνετε πανάκριβα καπνό κακής ποιότητας, αν δέχεστε να κάθεστε δίπλα στις τουαλέτες των εστιατορίων και να πληρώνετε τα ίδια με τους χοντρούς που κάθονται στις καλύτερες θέσεις, αν δεν σας πειράζει να πληρώνετε έμμεσους φόρους για να πλουτίζουν οι πιτσικόμηδες της πολιτικής, αν δεν σας ενοχλεί να συνεισφέρετε στον πλουτισμό του Αμερικάνικου Μάρλμπορο, αν δεν σας κόφτει που σας χαρατσώνουν αυτοί που δεν σας σέβονται, και αν με άλλα λόγια δεν θέλετε να κάνετε ότι σας λένε οι παπαρολόγοι του καθωσπρεπσμού, τότε συνεχίστε το κάπνισμα, αλλά…..με ρέγουλα κυρίες και κύριοι!

Αν μάλιστα θέλετε να έχετε στιλ, ειδικά οι κυρίες, τότε ρίχτε το στα πούρα Αβάνας. Όχι στα αμερικάνικα και ισπανικά σκατόχορτα που πουλάνε τα περίπτερα στους ψευτοκυριλέδες. Στα γνήσια πούρα. Τα χειροποίητα ή, ακόμα καλύτερα, τα τυλιγμένα στα μπουτάκια παρθένας Κουβανέζας. (λεεεέμε τώρα!)

Εν πάση περιπτώσει, αν το επάγγελμα του καπνιστή ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας, χέστε τους όλους και καλή σταδιοδρομία.

Συναφή επαγγέλματα: Εγκληματίας, Λεπρός, Φορέας κλπ.

Κίνδυνοι εκ του επαγγέλματος: Καρκίνοι, καρδιοπάθειες και άλλες ασθένειες τις οποίες ούτως ή άλλως παθαίνουν και οι μη καπνίζοντες.

Τυχερά του επαγγέλματος: Ένα τσιγάρο μετά. (όσοι και όσες δεν έχουν απολαύσει αυτό το τσιγάρο δεν ξέρουν τι σημαίνει πήδημα!)


Υ.Γ. Χωρίς να διεκδικώ κορώνες, περιμένω να ζήσω τη στιγμή, στις 1/1/2010, όπου το κάπνισμα θα απαγορευτεί στους δημόσιους κλειστούς χώρους.........δε ξέρω....ίσως να 'ναι και ευκαιρία να το κόψω....ήδη σήμερα σκεφτόμουνα σοβαρά τα κέντρα καπνίσματος....από την άλλη όμως.....δεν παρεμποδίζεται η ελευθερία μου?....κaι ρε παιδιά?....ποιος θα σκεφτεί τη Phillip Morris?????

Χαρίλαος Φλωράκης  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

22/5/2008
«Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ! Η σπορά μένει. Και φουντώνει. Και μεγαλώνει. Και καρπίζει. Και ρίχνει νέους σπόρους στη γη. Και οι κύκλοι επαναλαμβάνονται. Ετσι νόμιζε και η γενιά του 1912-1913 ότι είναι η τελευταία ηρωική γενιά. Και τι θα γίνει ο τόπος μόλις φύγει. Μα ήρθε η γενιά του '40, η νέα σπορά, και ανέβασε πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα. Ετσι λέει κάθε γενιά - ταυτίζοντας τον εαυτό της με την ιστορία. Και λησμονά τη σπορά. Που έρχεται πολύ βαθιά από το παρελθόν και πηγαίνει πολύ βαθιά στο μέλλον. Βλέπεις, μωρέ, αυτά τα νιάτα γύρω σου, που νομίζεις πως είναι ξεστρατισμένα και συμβιβασμένα; Κούνια που σε κούναγε. Μόλις υπάρξει μια σπίθα, αυτά τα νιάτα θα γίνουν πυρκαγιά, θα γίνουν ηφαίστειο. Και θα αποδειχθούν καλύτερα από τη γενιά των πατεράδων τους και των παππούδων τους. Και θα σηκώσουν τη σημαία του αγώνα μέχρι τον ήλιο. Είναι η σπορά, σου λέω...».


Υ.Γ. Τρία χρόνια απο τον θάνατό του.....Δεν τον ξεχνάμε!!!

Ελα, θεία ακούς; Πουλήσαν τον ΟΤΕ ρε συ!!!  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

16/5/2008

Σύμφωνα με συγκεκριμένη έρευνα που συγκρίνει τις τιμές 86 προϊόντων σε σουπερμάρκετ της Θεσσαλονίκης με τα ίδια προϊόντα της ίδιας αλυσίδας στο Βερολίνο, το γιαουρτάκι κάνει 2,49 ευρώ το κιλό εδώ και 0,93 στην πατρίδα της Ντόιτσε Τέλεκομ. Ισως αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος δεν έχει αρχίσει να γιαουρτώνει αυτούς που πληρώνει για να τον προστατεύουν από την αισχροκέρδεια.

Να μη μιλήσουμε για τις πατάτες, που, αν και η χώρα είναι παραγωγός, κάνουν 0,8 στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ της Ελλάδας και 0,4 στου Βερολίνου. Και να μην πούμε ότι αυτά τα σουπερμάρκετ είναι φτηνά σε σχέση με τα μαζικά, όπου ψωνίζει ο κόσμος, και με τις λαϊκές, που έχουν γίνει κατ' ευφημισμόν λαϊκές, ενώ στις τιμές είναι αριστοκρατικές. Γιατί;

Γιατί, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και οι Ελληνες έχουν γίνει αριστοκρατικοί. Δεν τη θέλουν τη λαϊκούρα και την καταγωγή τους. Στο σπίτι η κόρη μαθαίνει το πρώι στο πιάνο Μπαχ, παρ' όλο που όλη η παιδεία της εξαντλείται από το πρωί ως το βράδυ στο αχ και βαχ.

Μία από τις τρεις μεγαλύτερες αλυσίδες ειδών σπιτιού στον κόσμο, που ήρθε κι εδώ, μετά από έρευνα αγοράς που έκανε, αύξησε την τιμή πώλησης των ειδών της στην Ελλάδα κατά 10%-20% σε σχέση με τα μαγαζιά της στη Σουηδία και την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί διαπίστωσε ότι οι Ελληνες θα απέφευγαν ένα μαγαζί με πολύ χαμηλές τιμές, επειδή δεν θα τους καταξίωνε κοινωνικά! Λόγω τιμής!

Μας έχουν πάρει χαμπάρι λοιπόν και οι ξένοι. Γιατί οι μισοί ντόπιοι μάς έχουν πάρει χαμπάρι εδώ και χρόνια και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που λέει κι ο Επίτιμος, μας κλέβουν.

Ετσι, ψυχρά και ξάστερα. Μας κλέβουν. Χοντρέμποροι, κατασκευαστές, λιανοπωλητές, μαστόροι κάθε είδους και παροχείς υπηρεσιών, μας κλέβουν. Ξεδιάντροπα και καθημερινά. Ανεμπόδιστα. Αβάδιστα στον χώρο τους και στον χώρο μας, που λέει κι η αγγελία.

Αλλά, για να μας κλέβουν, συντρέχουν δύο απαραίτητες προϋποθέσεις. Τους το επιτρέπουν ο ελεγκτικός μηχανισμός και ο πελάτης. Το κράτος και εμείς. Δηλαδή, εμείς.

Μα, θα μου πείτε, με τη γνωστή ελληνική μοιρολατρική καμπούρα του Καραγκιόζη, τί να κάνουμε κι εμείς, που δεν μας προστατεύει κανείς. Μου θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με το «πού μας πάνε μόνους 100.000 άντρες».

Στην Ελβετία, όπου αύξησαν την τιμή του αγελαδινού οι παραγωγοί, έκοψαν το αγελαδινό οι κουτόφραγκοι εκεί και ξανάπεσε η τιμή στο πίτσι φιτίλι.

Μα εκείνοι είναι Ελβετοί, θα μου πεις, εδώ δεν γίνονται αυτά.

Ε, αφού δεν γίνονται, κάτσε να φας το αγγουράκι της Χιλής ένα ευρώ ακριβότερο απ' όσο το τρώει ο Γερμανός, που παίρνει 2.200 ευρώ κατώτερο μισθό αντί για τα 1.000 δικά σου, και αν τα πάρεις σαν μισθωτός.

Τα αγγούρια, πάντως, θα τα πάρεις.

Αλλά, είπαμε, εμείς είμαστε αριστοκράτες. Την ώρα που τραβάμε ένα κλάμα για τη φτώχεια της Μιανμάρ και της Κεντρώας Αφρικής, πετάμε κάθε μέρα περίπου μισό κιλό φαγώσιμα στα σκουπίδια. Ο καθένας!

Σύμφωνα με τη Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, που τα βλέπει φάτσα κάρτα, από το περίπου 1,3 κιλό σκουπιδιών που αναλογεί στον καθένα μας καθημερινά, το 35%-40% είναι τρόφιμα.

Δεν είναι μόνο που τα μισά από τα τρόφιμα που μας πουλάνε είναι όντως για τα σκουπίδια. Είναι η ευκολία με την οποία τα αποχτάμε, που τα πετάει στα σκουπίδια.

Πετώντας μαζί και κάθε υποκριτικό δάκρυ για τους φτωχούς του κόσμου. Οχι για λόγους συναισθηματικούρας και τέτοια. Αλλά γιατί οι φτωχοί του κόσμου είναι φτωχοί ακριβώς επειδή εμείς τους κλέβουμε τζάμπα τις πρώτες ύλες από τις χώρες τους και τα εργατικά τους χέρια.

Ελα, ρε! Σκούπισε τις μύξες σου. Η Μιανμάρ θα ζήσει και χωρίς εσένα.

Πρόσεξε τώρα να δεις. Αυτοί οι ίδιοι, που είναι θύτες και θύματα της νοοτροπίας τους, σε ποσοστό 10% επί του πληθυσμού ζουν-δεν ζουν απ' τη μαύρη εργασία. Συγκεκριμένα 1,2 εκατομμύρια συντοπίτες είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι, εργάτες γης και απασχολήσιμοι, που θα 'λεγε περήφανα και ο Σημίτης.

Και άλλοι 2.000.000 συντοπίτες κάνουν δεύτερη δουλειά για να τα φέρουν βόλτα, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με την ICAP, οι Α.Ε. και ΕΠΕ της χώρας αύξησαν τα κέρδη τους κατά 11,2%, μέσο όρο, μεταφρασμένο σε 5,5 δισ. ευρώ.

Αυτοί, λοιπόν, που τους ψήφισαν οι συντοπίτες για να κυβερνάνε, μείωσαν τους φόρους αυτών που κερδίζουν, κατά 4,5 δισ. ευρώ, δεν κυνηγάνε αλλά χαϊδεύουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν (και είναι οι 4 στους 10) και έδωσαν εντολή στις εφορίες να ψάξουν ποιος από τους μισθωτούς και συνταξιούχους έχει δεύτερη δουλειά!.

Επειδή ο επιχειρηματίας έχει να λαδώσει την εφορία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να φοροδιαφεύγει. Ο μισθωτός δεν έχει να λαδώσει ούτε το έντερό του καλά καλά. Οχι μόνο γιατί τα μισά τρόφιμα που ψωνίζει είναι για τα σκουπίδια, ούτε γιατί τα πετάει στα σκουπίδα.

Αλλά γιατί πρέπει να κρατήσει καβάτζα για το λάδωμα του γιατρού, το λάδωμα της πολεοδομίας, το λάδωμα του καθηγητή, το λάδωμα του εξεταστή, το λάδωμα του προμηθευτή και, κυρίως: το λάδωμα του ορυκτελαίου, για να 'χει να τηγανίζει γερμανικές πατάτες.

Αντε, ρε, που είμαστε χώρα για να την πάρεις στα σοβαρά.





Μου στάλθηκε με μεηλ σήμερα κι είπα να το μοιραστώ μαζί σας!!!

Κανένας Άνθρωπος Δεν Είναι Λαθραίος  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου


---ΜΜΕ: Κατασκευάζοντας το μύθο του «Λαθραίου» , του «Ξένου»...
Μέσα σε μια κοινωνία της κατανάλωσης και της γενικευμένης απάθειας είναι αναγκαίος ο «Ξένος»
αυτός που απειλεί να μολύνει την ευημερία και την ασφάλεια που επικρατεί,αυτός που αποτελεί την
ζωντάνη απόδειξη της εξαθλίωσης που προκάλεσε η άπληστη Δύση στον υπόλοιπο κόσμο για να στηρίξει την ευημερία της.Κάθε έγκλημα που αφορά μετανάστες προβάλλεται απο τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες με τρανταχτούς τίτλους ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να εμπλουτίζουν τη «συνταγή» με αρκετές έρευνες και δείκτες που «αποδεικνύουν» την υψηλή εγκληματικότητα των
μεταναστών.Κάθε είδηση που αφορά έναν ομοφυλόφιλο ,έναν μετανάστη ,έναν διαφορετικό κάνει το
αδηφάγο τηλεθεατή να προσκολάται στην οθόνη περιμένοντας κι άλλες λεπτομέρειες σε ένα απάνθρωπο σύχρονο κυνήγι μαγισσών...

---Η «Πολιτισμένη Ελλάδα» σας υποδέχεται....
Το πρόσωπο που δείχνει η «πολιτισμένη Ελλάδα» στους μετανάστες που είτε έφυγαν κυνηγημένοι , είτε σπρωγμένοι από την πείνα και γλίτωσαν από πνιγμό όταν το Λιμενικό προσπαθούσε να τους διώξει μακριά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, είναι η βιαστική απέλαση ,η αστυνομική βία, το στρίμωγμα σε άθλιους χώρους με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής . Οι «τόποι φιλοξενίας» βρίσκονται συνήθως σε λιμάνια (που θεωρούνται ουδέτερο έδαφος) ώστε να μην έχουν τυπικά πατήσει αυτοί οι άνθρωποι στο Ελληνικό έδαφος. Πρόσφατο παράδειγμα οι πρόσφυγες που φυγαδεύσε κρύφα η αστυνομία από το λιμάνι της Σούδας έπειτα από το κρυφτό που έπαιζε με συμπαραστάτες στους πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν την απέλαση τους.

---Και για αυτούς που τα κατάφεραν ....
Η Έλλαδα αντιμετωπίζει τους μετανάστες που καταφέρνουν να εισέλθουν σ’αυτήν ,σαν υποψήφιους Εγκληματίες, κρύβοντας ότι ξεζουμίζοντας τους ίδιους, με τη φτηνή εργασία που παρέχουν δημιούργησε το λεγόμενο «Ελληνικό οικονομικό θαύμα Ανάπτυξης» που την έχει κατατάξει στην 25η πιο πλούσια χώρα παγκοσμίως. Όπως όλα τα ανεπτυγμένα κράτη έτσι και η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα κάστρο τριγύρω της όπου η διακίνηση στα σύνορα είναι ελεύθερη μόνο για τα εμπορεύματα και όχι για τους ανθρώπους. Όσοι «τυχεροί» βέβαια μετανάστες έχουν εισέλθει μέσα σ’αυτό, αποτελούν την πρώτη ύλη εκμετάλευσης αποτελώντας μία νέα τάξη υποπρολετάριου ή ακόμα χειρότερα μια νέα τάξη δούλων.
Οι μετανάστες είναι καλοί όσο είναι χρήσιμοι για τις πιο επικίνδυνες εργασίες (φυσικά με το πιο μικρό μεροκάματο) κι όταν πια δεν χρειάζονται τότε είναι χρήσιμοι στο Ελληνικό κράτος για να αποδείξει στους υπηκόους του την «Ασφάλεια» που τους παρέχει : Επιχειρήσεις σκούπες, απελάσεις, ξυλοδαρμοί και βιασμοί στα κρατητήρια ,τυχαίες εκπυσοκροτήσεις αστυνομικών περιστρόφων με μόνιμα αθώους αστυνομικούς.

---Μέλος της Ευρώπης των λαών( ;;; )...
Μια Ευρώπη φρούριο που με στρατόπεδα συγκέντρωσης, Οργουελική αστυνόμευση, κάμερες στους δρόμους μαζικές απελάσεις «δείχνει τα δόντια της» στους μετανάστες. Πρόσφατα το Αγγλικό κράτος
έδειχνε με τηλεοπτικό σποτ που προβλήθηκε και στα στρατόπεδα συγκεντρωσης τι περιμένει αυτούς που θα τα καταφέρουν να φτάσουν στη Μ.Βρεττανία: αστυνομικοί με τρομαχτική περιβολή,φυλακές
και άλλα αξιοθέατα.Μια Ευρώπη σύμβολο του καπιταλισμού που από τον καιρό τον αποικιών, μεχρι το σημερινό ξεζούμισμα του «Τρίτου Κόσμου» από τις Ευρωπαικές και Αμερικάνικες πολυεθνικές
που αλλάζοντας τις κοινωνικές σχέσεις και τους τρόπους ζωής των ανθρώπων εκεί και δημιουργώντας
συρράξεις για την εκμετάλευση φυσικών πόρων και την πώληση όπλων έκαναν αδύνατη τη επιβίωση
τους στους τόπους τους.

---..Και της υπόλοιπης Δύσης..
Μια Δυσή που στηρίζει την ευημερία της στην εκμετάλευση εκατομυρίων ανθρώπων και έχει δομήσει ένα κόσμο βασιζόμενο στο κέρδος και στους νόμους των επιχειρήσεων με αυτές ουσιαστικά
να κυβερνούν με τη βοήθεια χρηματοπιστωτικών οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικο Ταμείο
και η Παγκόσμια Τράπεζα οι οποίοι συντελούν στην ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση του λεγόμενου Τρίτου κόσμου.

---Με τις ευλογίες των Εταιριών..
Ο ρόλος μεγάλων εταιριών και πολυεθνικών στη βίαιη απέλαση των μεταναστών με σκοπό το κέρδος είναι χαρακτηριστικός : απέλαση αλυσοδεμένων μεταναστών με αεροπλάνα της Lufthansa, προμήθεια κοντέινερ και εξοπλισμού δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης και φυλακών από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, φύλαξη των μεταναστών από ιδιωτικές εταιρίες security.Τα σχέδια των εξουσιαστικών μηχανισμών των δυτικών κρατών πάνε πλάι πλάι με την απληστία των πολυεθνικών.

Yπογραφές για παραίτηση Προέδρου της ΕΡΤ  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

Κείμενο που ζητάει την παράιτηση του Προέδρου της ΕΡΤ Παναγόπουλου μετά την απόφασή του να σταματήσει το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα

Εξαιρετική η ιδέα του Χρήστου Παναγόπουλου να πάψει το Στέλιο Κούλογλου και τις εκπομπές "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" και "Θεματική Βραδιά"! Λαμπρή!

Πραγματικά συνάδει απόλυτα με το νέο ακροδεξιό προφίλ που πρέπει να επικρατήσει στη κρατική τηλεόραση. Άλλωστε, ένα τέτοιο "δημόσιο" αγαθό, δε θα έπρεπε να εξυπηρετεί τίποτε άλλο από το να διαλαλεί όσο πιο περήφανα μπορεί τους σκοπούς της καλύτερης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τη χώρα, δλδ την αθόρυβη αλλά απόλυτη εξάλειψη των δικαιωμάτων των πολιτών και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των κερδών των φιλικά προσκείμενων μεγαλο-επιχειρηματιών. (α, και την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος).

Στα πλαίσια αυτά, μια άθλια εκπομπή σαν κι αυτή του κ. Κούλογλου δεν έχει καμία θέση στην κρατική τηλεόραση. Για ποιο λόγο? Για να ενημερώνει σωστά τους τηλεθεατές και να τους ξυπνάει από το λήθαργο της καθημερινότητάς τους? Μας χρειάζεται κάτι τέτοιο??? Όχι βέβαια!

Και ποιος άλλος εκτός από τον κ. Παναγόπουλο θα μπορούσε καλύτερα να αναλάβει το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της "μολυσμένης" κρατικής τηλεόρασης (που άλλωστε όλοι εμείς πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, μην ξεχνιόμαστε πατριώτες!) και της εξολόθρευσης νοσηρών φαινομένων, όπως της εκπομπής του κ.Κούλογλου??..Ο κ. Παναγόπουλος άλλωστε, διαθέτει και τις κατάλληλες εμπειρίες και γνώσεις, έχοντας ο ίδιος γαλουχηθεί πλάι σε ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ οργανώσεις στη Γερμανία...Ή ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΒΗΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ????????????.....

Αναμενόμενο ήταν μόλις ερχόταν στην εξουσία μέσω των καλών του φίλων να αναλάβει ο άνθρωπος αυτός να "καθαρίσει" την ερτ από οτιδήποτε θυμίζει έστω τις λέξεις δημοκρατία και ελευθερία της σκέψης...

Το παρελθόν δεν ξεχνιέται. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζήτήσουμε την απομάκρυνση αυτού του πραγματικά επικίνδυνου και ανόητου ανθρώπου από τη διοίκηση της ερτ. Άλλωστε, είναι και δική μας η ερτ.

http://www.petitiononline.com/firepang/petition.html



Από το Athens Indymedia

Μάνα σ' ευχαριστώ!  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου


Ήμουν μωρό, με τάισες στο στόμα
Ήμουν παιδί , μου τίναξες το χώμα
Πήγα σχολειό, μου έμαθες το ποίημα
Στις διακοπές, μου έδειξες το κύμα
Για όλες τις φορές που σε χρειάστηκα
Για τότε που για μένα μόνο νοιάστηκα
Μάνα , σ ευχαριστώ


Στον πυρετό, σιμά στο προσκεφάλι
Με τα φιλιά σου έδιωχνες τη ζάλη
Και σαν κυλούσανε τα δάκρυά μου
Η αγκαλιά σου ήταν γιατρειά μου
Για όλες τις φορές που σε χρειάστηκα
Για τότε που για μένα μόνο νοιάστηκα
Μάνα σ ευχαριστώ

Την Κυριακή παιχνίδι ως το γέμα
Στα γόνατα, μου σκούπιζες το αίμα
Στη γειτονιά με γύρευες βραδάκι
Αλλού ξεχνιόμουν, τόσο δα παιδάκι
Για όλες τις φορές που σε χρειάστηκα
Για τότε που για μένα μόνο νοιάστηκα
Μάνα σ ευχαριστώ


Σαν ήρθαν έννοιες , βάσανα μεγάλα
Μαζί ξανά τα λέγαμε στη σάλα
Σε κάθε ήττα ήσουν στο πλευρό μου
Ψηλά κοιτώ και κάνω το σταυρό μου
Για όλες τις φορές που σε χρειάστηκα
Για τότε που για μένα μόνο νοιάστηκα
Σε αποχαιρετώ....
Και αν ποτέ σε πίκρανα, συγγνώμη σου ζητώ...


Νέλλη Νέζη




update 27/08/2009

Δηλώνω υπεύθυνα ό, τι το ποίημα ανήκει στη Νέλλη Νέζη, και ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.......έτσι κι εγώ στην εν λόγω περίπτωση συνελήφθησα σήμερα....τίποτις δε με σώνει, μιας και ο πρότερος έντιμος βίος έχει πάει περίπατο........ένα είναι μόνο το ελαφρυντικό μου, η αγάπη προς την μάνα.......



Όπως και να ΄χει, Νέλλη σ ευχαριστώ!



update 28/8/09
Νέλλη, συγνώμη

Το χρώμα του Φεγγαριού!  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

Τι χρώμα έχει η λύπη; Ρώτησε το αστέρι την κερασιά και παραπάτησε
στο ξέφτι κάποιου σύννεφου που περνούσε βιαστικά. Δεν άκουσες;
Σε ρώτησα, τι χρώμα έχει η λύπη;
Έχει το χρώμα που παίρνει η θάλασσα την ώρα που γέρνει ο ήλιος
στην αγκαλιά της. Ένα βαθύ άγριο μπλε.
Τι χρώμα έχουν τα όνειρα;
Τα όνειρα; Τα όνειρα έχουν το χρώμα του δειλινού.
Τι χρώμα έχει η χαρά;
Το χρώμα του μεσημεριού, αστεράκι μου.
Και η μοναξιά;
Η μοναξιά έχει χρώμα μενεξελί.
Τι όμορφα που είναι τα χρώματα! Θα σου χαρίσω ένα ουράνιο τόξο,
Να το ρίχνεις επάνω σου όταν κρυώνεις.
Το αστέρι έκλεισε τα μάτια του κι ακούμπησε στον φράχτη.
Έμεινε κάμποσο εκεί και ξεκουράστηκε.
Και η αγάπη; Ξέχασα να σε ρωτήσω, τι χρώμα έχει η αγάπη;
…Το χρώμα που έχουν τα μάτια του Θεού, απάντησε το δέντρο
Τι χρώμα έχει ο έρωτας;
Ο έρωτας έχει το χρώμα του φεγγαριού, όταν είναι πανσέληνος.
Έτσι ,ε, Ο έρωτας έχει το χρώμα του φεγγαριού, είπε το αστέρι…
Κοίταξε μακριά στο κενό…Και δάκρυσε…


"Αλκυόνη Παπαδάκη''