Μεθυσμένη πολιτεία........  

Απάντησε χωρίς να ερωτηθεί η Λου

Σάββατο 19 ιανουαρίου, 16:3Ο….μετά από ένα μαραθώνιο ταξίδι….αντικρίζω την Καστοριά.



Όμορφο Σαββατόβραδο στον Φάρο….στην βόρεια παραλία….παρέα με ντόπιους….να νοσταλγούν την χρυσή εποχή της γούνας…τότε που η πόλη ήταν…..όπως οι ίδιοι λένε παγκόσμιο κέντρο εμπορίου….πριν την παρακμή.
Κυριακή πρωί….βόλτα στις Πρέσπες…..όνειρο παιδικό…..έμεινε όνειρο….5 χιλιόμετρα πριν τον Άγιο Γερμανό……μιας και από το παρατηρητήριο όπως και ο Αγγελόπουλος, έτσι κι εγώ θαύμαζα….το…τοπίο στην ομίχλη.



‘Ένα πέρασμα από το πισωδέρι…..χιόνια…..σκι….πανέμορφο βουνό.



Και φτάνουμε σιγά σιγά στην Φλώρινα.



Έκπληξη η Φλώρινα για μένα…….τόσο φτωχή….τόσο περήφανη…τόσο ωραία.

Επιστρέφοντας ο δρόμος βγάζει στο Νυμφαίο.



Πανέμορφο…..κάτι ξέρει ο Μπουτάρης…..!!!!!!
Και ξανά στην Καστοριά…..με καφέ, με ποτό….όμορφα κυριακάτικα βράδια…..μακριά από την Αθήνα.


Τώρα γράφω από Αμπελόκηπους…..γύρισα……σίδερο….σφουγγάρισμα….ξυπνητήρι…..λογαριασμοί κάτω από την πόρτα…..αύριο δουλειά.
Σε τι κόσμο μπαμπά………….?

Κι όμως είμαι ακόμη εκεί….σε εκείνη την μεθυσμένη πολιτεία…..την άλλοτε πριγκήπισσα…..την ωραία του Βορρά…..τι κι αν ξεθώριασε….τι κι αν την έφαγε η παγκοσμιοποιήση…..η Καστοριά σε μαγεύει….έστω και ζητιάνα.

Υ.Γ. Κάποτε θα γράψω για την Μαρία…..την περιθωριακή χήρα της πόλης…..μια γυναίκα που κανείς δεν της μιλάει…..’’κακό’’ παιδί…..και που είχα την τιμή να την γνωρίσω…….
Ίσως για μένα αυτή η κυρία να είναι…..η προσωπογραφία της Καστοριάς.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

6 γέλασαν πικρά

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από πόλεις και περιοχές, σαν τη Καστροριά, που αναπολούν περασμένα μεγαλεία. Παλαιότερα οι αλλαγές ήταν πιο αργές. Τώρα γίνονται πιο γρήγορα.
Ίδιο το κυριακάτικο βράδυ για τους περισσότερους, αλλά δε με πειράζει ούτε το σίδερο, ούτε το σφουγγάρισμα, ούτε το ξυπνητήρι, ούτε η δουλειά. Αυτό που με πειράζει είναι οι άδικοι λογαριασμοί που μας επιβάλλουν. Παραθέτω και την ανάλογη γελοιογραφία: http://salata.files.wordpress.com/2008/01/deh.jpg

Δεν νομιζω οτι τα Γιαννενα ειναι ετσι Ναπολεοντα. Τα Γιαννενα ηταν παντα φτωχα και αναρχα....περηφανα και αγρια.
Η Καστορια μοιαζει με την παλαι ποτε πριγκηπισα που εχασε το βασιλειο και εκπορνευεται....
Απο την αλλη, μια ζωη θυμαμαι υον εαυτο μου να τρεχει να προλαβει τους λογαριασμους....τελευταια ομως αρχισα συνειδητοποιημενα να τους παραμελω...ανακαλυψα οτι οσα πρισσοτερα χρωσταω....τοσο περισσοτερο προετοιμαζομαι για την Επανασταση.

Καλησπέρα απο Καστορια...με χαμενη περηφανεια...η Μαρια ειναι ακομη εδω, υπαρχει κι αυτη ξεθωριασμενη πια, οπως η Καστορια, προσπαθει να μετατρεψει την ηττα σε νικη...
Το Κελετρον ομως περασε...

καλησπερα παραλογο....νομιζω οτι δεν μας ενδιαφερουν οι νικες...και μαλλον δεν απατωμαι...δωσε τα φιλια μου στην Μαρια...
Εις το επανειδειν....

Πρόσφατα πήγα για πρώτη φορά Καστοριά. Δνε την έμαθα (2 μέρες) όμως μού 'δωσε την αίσθηση ότι κάτι υπάρχει που δε φαίνεται με γυμνό οφθαλμό.

Η χαμενη αιγλη της μπουρζουαζιας....(αν και δεν υπηρξα ποτε φιλη), Σπυρο.
Καλη σου μερα.